Skoči na glavno vsebino

V petek, 21. aprila 2023 je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala zaključna podelitev nagrad najboljšim ACM tekmovalcem in tekmovalkam računalništva in informatike v Sloveniji in najboljšim mentorjem. Dogodek je organiziralo Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z ACM Slovenija, IKT horizontalno mrežo in DIH Slovenija.
Učence je na dogodku zabaval Nik Škrlec, igralec, TV voditelj in Youtuber, ki se rad uči in kot zase pravi, rad podira rekorde. Iz OŠ Orehek Kranj smo se dogodka udeležili Sanja Ješe in Nikolaj Milaković iz 9. a razreda, ter Lovro Šnajdar iz 8. c razreda, na dogodek bi prav gotovo odšla tudi Žan Štefan Buh iz 7. c razreda in Nejc Zorec iz 7. b razreda, pa sta bila ta teden v šoli v naravi. Vseh 5 učencev je letos prejelo zlato priznanje na računalniškem tekmovanju Bober. Na svoje tekmovalce je še posebej ponosen “Naj” mentor Primož Umek.

https://www.gzs.si/zdruzenje_za_informatiko_in_telekomunikacije/Novice/ArticleId/85870/zit-podelili-nagrade-najboljsim-mladim-slovenskim-tekmovalcem-racunalnistva-in-informatike
https://ikt.finance.si/9012472/%28Reportaza%29-Na-GZS-nagradili-najboljse-mlade-racunalnicarje

Dostopnost