Skoči na glavno vsebino

V petek, 31. maja 2024, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala zaključna podelitev nagrad najboljšim ACM tekmovalcem v Sloveniji in najboljšim mentorjem. Dogodek organizira Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z SRIP GoDigital in ACM Slovenija.
Združenje za informatiko in telekomunikacije podpira različne zgodbe, ki pospešujejo izziv pomanjkanja IKT kadrov. Zanimanje za informatiko, računalništvo med mladostniki je v Sloveniji v primerjavi z drugimi državami na nizki stopnji. Zato je nujno potrebno povečati zanimanje za IKT panogo med mladimi in jih čim prej navdušiti nad informatiko, računalništvom, robotiko, umetno inteligenco. In podelitev nagrad najboljšim slovenskim tekmovalcem informatike in računalništva je del te zgodbe na našem Planetu mladih digitalnih zvezd – planetu prihodnosti!

Dogodka so se udeležili  tudi trije naši najbolj uspešni učenci (Nik Korošec 7. a, David Piškur 8. b in Žan Štefan Buh 8. c), ki so v letošnjem šolskem letu prejeli zlata priznanja iz znanja računalništva – Bober.

Primož Umek

 

Dostopnost