Skoči na glavno vsebino

Kljub dežju, so se v torek, 9. 6. 2020, devetošolci, ki sodelujejo v programu MEPI, nasmejani zbrali v Puštalu, od koder so se odpravili proti Topolu pri Medvodah. Pot so jim oteževali dež, megla in blato, a so vseeno dosegli vse zadane točke in so v poznih popoldanskih urah prispeli na cilj. Tam pa jih je presenetilo sonce in gospod ravnatelj, ki jih je obiskal in razveselil s krofi. Čeprav bi lahko klepetali do jutra, so se mepijevci po večernem druženju odpravili spat v svoje šotore, da bi si nabrali novih moči za drugi del poti.

V sredo, 10. 6. 2020, so se zbudili v mrzlo jutro, pojedli zajtrk in pospravili tabor ter se ponovno podali na pot. Ponovno so pot sestavljali vzponi in spusti, dopoldne jih je hladil dež, popoldne pa je začelo sijati toplo sonce in pred zadnjim spustom so uživali v lepem razgledu, ki jim je dal še večji zagon da niso obupali. Nekateri z več, drugi z manj žuljev, a vsi zadovoljni, so prispeli na cilj.

Vsem mepijevcem bo odprava zagotovo ostala v lepem spominu, saj je bila ta zanimiva izkušnja dokaz, da star slovenski rek res drži, verjemite, po dežju, res posije sonce.

Primož Umek

Dostopnost