Skoči na glavno vsebino

V OŠ Podstawowa nr 1, Poljska, je potekalo četrto projektno srečanje učiteljev Erasmus+ – “MY ECO FRIENDLY SCHOOL”, in sicer od 26. 3. do 31. 3. 2023. Srečanja so se udeležili po trije učitelji s turške, hrvaške in naše osnovne šole. Učenci in učitelji Podstawowa nr 1 so v šoli za vse udeležence pripravili prijeten sprejem, na katerem so bili prisotni učenci in učitelji. Sledilo je medsebojno spoznavanje vseh gostujočih učiteljev in učiteljev poljske šole ter projektno srečanje. Učenci so jim predstavili šolo in njihove tipične jedi, katere so tudi poskusili in so bile okusne. Popoldan so imeli voden ogled mesta Pulawy.

Drugi dan srečanja so  imeli ogled Lublinskega Etnološkega muzeja na prostem. V muzeju so za učitelje pripravili delavnice. Kasneje so imeli voden ogled mesta Lublin in znamenitosti.

V sredo so si ogledali IUNG inštitut v Pulawyu. Ogledali so si tudi visokotehnološko proizvodnjo rastlin v tehnološkem parku mesta.  Ogledali so si center za ločevanje odpadkov. Po tem so imeli delavnico na temo zmanjševanja odpadkov.

V četrtek so bili gostujoči učitelji prisotni pri pouku. Učenci so jih bili zelo veseli, ker so se lahko pogovarjali z njimi in jim predstavili njihovo šolsko delo ter vzdušje. Imeli so projektno srečanje, na katerem so se pogovorili o izvedenih projektnih aktivnostih in jih analizirali. Imeli so tudi srečanje, na katerem so gostujoči učitelji predstavili floro in favno regij od koder prihajajo. Popoldne je bil voden ogled mesta Kazimierz Dolny. V petek so se vsi odpravili domov.

Projektnega srečanja na Poljskem so se udeležili socialna delavka Polona Bogataj, učitelj športa Gašper Ivančič in učiteljica Mateja Kalajžič.

Gašper Ivančič

Dostopnost