Skoči na glavno vsebino

Branje, branje in še enkrat branje. Že šestnajstič smo na OŠ Orehek Kranj in njeni podružnici v Mavčičah izvedli bralni maraton in tako tudi uradno odprli bralno sezono 2023-2024. Zjutraj je učence pričakala praznična bralna dekoracija, ki jih je od vhoda v šolo pa do knjižnice vabila, naj jo obiščejo. Po ozvočenju so učenci prisluhnili radijski reklami, s katero so sedmošolci skušali navdušiti za branje svoje sovrstnike. V spletni učilnici knjižnice so lahko prisluhnili (in si ogledali) še starejše video in avdio reklame, ki imajo vse isto temo: BRANJE.

Na razrednih urah so se učenci zabavali z besednimi igrami, prebrali so duhovito zgodbo Andreja Rozmana Roze Krava, ki jo je pasel Mihec in urili svojo domišljijo v njenem nadaljevanju ali pa so po njenem zgledu sestavili svojo. Na razredni stopnji so izdelali bralca, predvsem pa so učenci ta dan prisluhnili branju učiteljev, ki so jih prav tako skušali navdušiti za branje. Nekateri so obiskali šolsko knjižnico, brali zunaj, tudi čas v podaljšanem bivanju je minil v znamenju knjig in branja.

Po razredih so začele krožiti bralne mape, novost letošnjega leta pa je zgibanka S knjigo v svet, ki jo je oblikovala naša knjižničarka Andreja. Vanjo bodo učenci vsako leto zapisali prebrane knjige, tisti najbolj vztrajni (zlati) bralci bodo tako po devetih letih prejeli dragocen spomin na opravljeno bralno značko na OŠ Orehek Kranj.

Dan je tako ali drugače minil v znamenju branja. Za konec lahko zapišemo samo še: »Srečno, mladi bralci!«

                                           Simona Merljak, vodja bralnega maratona

Dostopnost